Kribkes Wandeling Schin op Geul

Maandag, 6 december 2021 - donderdag, 6 januari 2022

Kribkes Wandeling Schin op Geul, Schin op Geul

Kerst
Van 6 december t/m 6 januari is er in het pittoreske Schin op Geul een prachtige Kribkeswandeling uitgezet. Deze mooie wandeling van circa 6 kilometer leidt langs een elftal kribkes (kerststallen) en diverse wegkruizen en kapelletjes. 
 
Het is een afwisselende route door de natuur en de dorpskern van Schin op Geul. Op diverse locaties langs de route kunnen er heerlijke lekkernijen en warme dranken voor onderweg worden verkregen. 
 
Let op 1: de route is populair en kan daarom erg druk zijn! (Wandel door de week, in het weekend is het drukker / blijf niet in groepen voor een kribke staan).
 
Let op 2: bij vertrek in de namiddag is het aan te bevelen om verlichting mee te nemen. Deze route is geschikt voor rolstoel en kinderwagens. 
 
 
Deze route is ideaal voor families met kinderen om op een leuke en veilige manier de kerstgedachte te bewonderen bij de vele prachtig opgezette kribkes!
 
Ontdek de natuur nabij Schin op Geul
Het Geulpark tussen Schin op Geul en Valkenburg is compact, maar er is veel te zien en te doen. Loop door de kasteeltuin van Kasteel Oud-Valkenburg en struin over de paden langs de meanderende Geul. Met een beetje geluk zie je bevers zwemmen. 
 
Je wandelt er lang de drie beeldjes, Kasteel Schaloen en Kasteel Genhoes. En je hebt een prachtig uitzicht over de krijtwanden van de sjaasberg. De sfeer van de kribkes onderweg maken deze wandeling compleet. 
 
De route is een rondwandeling en kan overal gestart worden. De auto kan op vele plekken in Oud Valkenburg, Strucht en Schin op Geul geparkeerd worden.